Sintspiratie: hartige sintstafjes

sintstafjes

Ingrediënten voor 4 personen

270 g bladerdeeg (rol)
1 ei
75 g geraspte jong belegen kaas
2 el sesamzaad
2 bakplaten bekleed met bakpapier
1 taartrooster

Bereidingswijze

  1. Laat het deeg uit de koelkast 10 min. rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Rol het deeg uit. Klop het ei los en bestrijk er het deeg dun mee.
  3. Snijd het deeg in de breedte in 16 repen van 2½ cm. Bestrooi met de kaas.
  4. Draai elke reep tot een spiraal en leg in de vorm van een staf op de bakplaten. Bestrijk ze dun met de rest van het ei en bestrooi met het sesamzaad.
  5. Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven in 10 min. gaar. Laat ze op het rooster afkoelen.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 90
Koolhydraten (G) 6
Eiwitten (G) 3
Vet (G) 6