Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland is mooiste nieuwe supermarkt van Nederland

Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland is donderdag uitgeroepen tot mooiste nieuwe supermarkt van Nederland. De prijs werd uitgereikt tijdens het Supermarktvastgoedcongres van Supermarkt en Ruimte in Oostzaan. Supermarktondernemer Edward Koornneef nam samen met zijn managementteam de prijs in ontvangst.

Het uitgebreide juryrapport luidde: De Rentmeester is een prachtig nieuwbouwproject in het hart van Naaldwijk. Een complex waar wonen, winkelen en parkeren naadloos samenkomen. Pal gelegen naast het kernwinkelgebied heeft Jumbo ondernemer Edward Koornneef een hoogwaardige mix van 47 koop- en huurappartementen, een fantastische supermarkt van 4.000 m2 en een moderne parkeergarage met 250 parkeerplaatsen gerealiseerd. Met de komst van Jumbo Foodmarkt in De Rentmeester heeft ook het winkelcentrum De Tuinen een nieuwe, krachtige impuls gekregen.

Architectenbureau RPHS+ heeft hier een knap staaltje ontwerpwerk geleverd. De verschillen in stedelijke context heeft de architect goed benut en versterkt, waardoor de drie bouwblokken van De Rentmeester elk hun eigen programma, uitstraling en identiteit hebben gekregen. Duurzaamheid is op veel niveaus doorgevoerd in het bouwplan.

De grote diversiteit aan functies is vernuftig verweven en de naadloze architectonische aansluiting van de nieuwbouw op het naastgelegen appartementencomplex De Secretaris is erg geslaagd. Door de krachtige, verleidelijke en transparante gevel aan de voorzijde en de spectaculaire binnenkomsthal met de rolbanen naar de parkeergarage, creëert de Rentmeester een uitnodigende commerciële entree voor het centrum van Naaldwijk en de Jumbo Foodmarkt. De appartementen lijken bijna te zweven boven de transparante bebouwing van de supermarkt. Een prachtige aanblik voor het totale centrumbeeld!

Routing, logistiek en (fiets)parkeren zijn erg goed georganiseerd. Alles verloopt gestroomlijnd in en om het gebouw als een geoliede machine. Zelfs de wegenstructuur naar het centrum toe is geoptimaliseerd door het aanleggen van een extra rotonde. De ultramoderne en ruime parkeergarage van De Rentmeester is zeer consumentvriendelijk (met twee uur gratis parkeren!) en gesitueerd boven de supermarkt. Inmiddels is deze garage het bronpunt voor het winkelbezoek aan het centrum van Naaldwijk geworden.

In de nieuwe Jumbo Foodmarkt klopt alles tot in perfectie. De totaalbeleving en het assortiment van vers, lokaal en houdbare producten is werkelijk indrukwekkend. Je komt hier ogen tekort. Het gezellige foodcafé waar plek is voor ruim honderd gasten is nu al een succes en wordt goed bezocht door klanten en bewoners. Betaalbaarheid staat hier centraal. De bevlogenheid van het personeel is écht opvallend. Hier staan alle puntjes op de ï!

De jury is zeer onder de indruk van de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk. Dit project overtuigt op alle fronten door visie, ondernemerschap, lef en een grote mate van doorzettingsvermogen. Al met al is deze ontwikkeling een verrijking voor het winkelaanbod en een geslaagde versterking van het centrum van Naaldwijk en de regio!

Edward Koornneef is dolblij met het winnen van deze prijs. “Ik ben ontzettend trots dat onze Foodmarkt deze prestigieuze prijs heeft gewonnen. Het is het allergrootste compliment wat mijn team en ik kunnen krijgen’’.

Over Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland

Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland opende op 4 oktober 2022 haar deuren. Naast het grootste supermarktassortiment, heeft de Jumbo Foodmarkt ook diverse verskeukens, waar klanten terecht kunnen voor Aziatische gerechten, verse pizza’s, vis, sushi, salades, smoothies, belegde broodjes en ontbijt. In het ruim opgezette Foodcafé kunnen klanten hun maaltijd nuttigen of genieten van een kop koffie met wat lekkers erbij. 

Terug naar overzicht