Over ons

Jumbo Koornneef bestaat uit vier franchise Jumbo vestigingen: Naaldwijk, Wateringen, Kwintsheul en Oud-Beijerland. Jumbo Koornneef heeft alle voordelen van Jumbo mét een aantal extra's. 

Bij Jumbo Koornneef vind je niet alleen de gangbare artikelen uit het Jumbo assortiment, zoals de A-merkproducten of de artikelen van het Jumbo huismerk. Je vindt bij ons ook producten uit de regio. Mooie en verse producten van topkwaliteit. Daarmee sluiten wij zo goed mogelijk aan op de wensen van onze klant. Welke producten dat zijn, vindt u bij 'Bijzonder assortiment'. 

Hoe het ooit begon
In 1957 beginnen Waling en Judith Koornneef in de Haagse Louise de Colignystraat hun eerste winkel. Drie jaar later nemen ze een gewaagde stap en wordt de kruidenierszaak een zelfbedieningswinkel. De geboren Westlanders - hij uit Heenweg, zij uit 's-Gravenzande - verhuizen in 1968 met hun drie zonen naar Honselersdijk om daar het supermarktavontuur een vervolg te geven. Met succes. Eerst aan de ene kant van de Dijkstraat en later aan de overkant groeit de supermarkt uit tot een begrip in het dorp.

Zoon Edward is van jongs af aan veel in de winkel te vinden. In 1997 neemt hij het bedrijf van zijn ouders over. Zes jaar later stapt hij van Plus supermarkt over op de Albert Heijn formule én neemt hij de veel grotere vestiging in Naaldwijk over. In 2007 gaan ook de AH-vestigingen in Wateringen en Kwintsheul onder de Koornneef-vlag verder en is hij de trotse eigenaar van vier vestigingen.

Achterover leunen was er in al die jaren niet bij. De supermarkten van Albert Heijn Koornneef wonnen en winnen prijs na prijs. En of dat niet genoeg is, breidde Edward zijn activiteiten nog verder uit. Er kwam een vastgoed- en ontwikkelingstak bij en Koornneef Werving & Selectie (nu beter bekend als Koornneef Talent) ging van start. In 2012 zijn deze verschillende activiteiten gebundeld in de Koornneef Retailgroep.

Eind 2016 komt na bijna 14 jaar een einde aan Albert Heijn Koornneef. De winkels worden terugverkocht aan Ahold Delhaize. Edward Koornneef wordt multi-franchiser bij Jumbo. Jumbo Koornneef neemt de winkels in Naaldwijk, Wateringen en Oud-Beijerland over. In mei 2018 is Jumbo Koornneef Kwintsheul geopend. In de toekomst wordt een Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk gebouwd, achter winkelcentrum de Tuinen.