Recept: zoete-aardappelsoep met kokosmelk en naanbrood

zoete aardappelsoep

Ingrediënten

250 ml Mae Ploy kokosmelk
1 Rosita’s naanbrood
1 ui
1 teen knoflook
500 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
2 el pijnboompitten
125 g crème fraîche
1 Lee Kum Kee chiu chow chili oil
1 blender of staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. 2 Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep er de zoete-aardappelblokjes door.
  3. Voeg het bouillonblokje met 1 L water toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes tot de zoete aardappelen gaar zijn. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Besprenkel de naanbroden licht met water en bak ze 5 min. in de voorverwarmde oven. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schud ze op een bord.
  4. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en verwarm nog 1 min. Breng de soep op smaak.
  5. Schep de zoete-aardappelsoep in 4 kommen. Schep in elke kom een lepel crème fraîche. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met chili-olie. Serveer met het naanbrood.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 561
Koolhydraten (G) 57
Eiwitten (G) 11
Vet (G) 31