Recept: witlofsalade met krokante kipschnitzel
dinsdag 3 maart 2020
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 eieren
- 1 ciabatta
- 4 el olijfolie
- 500 g witlof
- 50 g zongedroogde tomaten
- 400 g 100% plantaardige krokante schnitzel (Veggie Chef)
- 50 gr vegetarische Parmezaanse kaas (Gran Moravia)
- 100 ml Calvé vegetarische caesar dressing
- 1 bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 220 °C.
- Kook de eieren in 5-6 min. halfzacht en laat ze schrikken onder koud stromend water.
- Halveer de ciabatta in de breedte. Bak 1 helft van de ciabatta in 6-8 min. af in de voorverwarmde oven. Snijd de andere helft van de ciabatta in blokjes.
- Schep in een kom de blokjes brood om met 2 el olie. Bak de blokjes in een droge koekenpan in 6 min. knapperig en schep ze op een bord.
- Haal de blaadjes van het witlof los en doe ze in een saladeschaal. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Schep het witlof om met de tomaten.
- Verhit 2 el olie in de koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. gaar. Keer halverwege.
- Pel intussen de eieren, snijd ze in kwarten en leg ze op de salade. Schaaf met een kaasschaaf flinters van de kaas over de salade. Druppel de dressing over de salade. Bestrooi met de ciabattacroutons en versgemalen peper.
- Snijd de schnitzels in repen van 1,5 cm en verdeel over de salade. Serveer met de rest van de ciabatta.
Voedingswaarde per portie
- Energie (Kcal) 676
- Koolhydraten (G) 55
- Eiwitten (G) 33
- Vet (G) 34