Recept: wentelteefjes met warme kersen in kaneelsiroop

Ingrediënten 4 pers.

250 g zoete kersen (diepvries, 1 doosje)
3 el suiker
1 dun kaneelstokje
1 ei
8 g vanillesuiker (1 zakje)
200 ml melk
3 el zonnebloemolie
4 plakken luxe feeststol (kerstassortiment)
1 poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng de kersen met de suiker, het kaneelstokje en 50 ml water tegen de kook. Laat ze 5 min. zachtjes koken zodat de siroop iets inkookt.
  2. Klop intussen in een diep bord het ei los met de vanillesuiker en melk.
  3. Verhit in een koekenpan de olie. Week de plakken stol een voor een in het eimengsel en leg in de pan. Bak de wentelteefjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar.
  4. Leg de wentelteefjes op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer de warme kersen in kaneelsiroop er apart bij.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 347
Koolhydraten (G) 50
Eiwitten (G) 7
Vet (G) 13