Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Recept: warme sushibowl met zalm
dinsdag 23 februari 2021
Ingrediënten 4 pers.
300 g
zwarte rijst
2
zalmfilets zonder huid
4 el
ketjap manis
4 el
azijn
2 el
suiker
4 el
mayonaise
125 g
taugé
1
komkommer
3 el
zonnebloemolie
2
avocado’s
1
grillpan
Bereidingswijze
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en doe in een kom. Voeg 2 el ketjap toe, schep om en laat staan tot gebruik. Verhit de azijn in een wok, voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Schenk het azijnmengsel in een bakje en laat afkoelen.
Schep de mayonaise in een bakje en roer er de rest van de ketjap door. Verdun de dressing met 1 el water en breng op smaak. Doe de taugé in een zeef, schenk er kokend water over en laat uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de komkommer 3 min.
Halveer intussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakjes en smeer in met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de avocado 4 min. rondom tot er grillstreepjes op staan.
Besprenkel een bakplaat met water. Giet de rijst af, verdeel over de plaat en laat afkoelen. Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de zalm in 3-5 min. gaar.
Besprenkel de rijst met het azijnmengsel. Verdeel de zwarte rijst over 4 kommen. Verdeel er de komkommer, avocado, taugé en zalm over. Besprenkel met de mayonaisedressing.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
763
Koolhydraten (G)
68
Eiwitten (G)
23
Vet (G)
43
Terug naar overzicht