Recept: Vlaamse mosselen met selderij en room

mosselen

Ingrediënten

2 kg mosselen
3 el olijfolie
4 stengels bleekselderij
1 ui
100 g wortel
2 tenen knoflook
20 g bladselderij
250 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen in koud water en verwijder mosselen die kapot zijn of blijven drijven.
  2. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit de bleekselderij met de ui, de wortel, de knoflook en de fijngesneden steeltjes van de bladselderij ca. 5 min. op een halfhoog vuur glazig.
  3. Voeg de slagroom toe en breng alles aan de kook. Voeg de mosselen toe en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen in ca. 8 min. gaar. Schep de resterende selderijblaadjes door de mosselen en verdeel ze over diepe borden. Schep er een beetje van het kookvocht overheen.

Tip

Lekker met gekookte aardappeltjes of stokbrood.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 592
Koolhydraten (G) 20
Eiwitten (G) 37
Vet (G) 40