Recept: Vegaburger met koolsalade
dinsdag 10 maart 2020
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 g rauwe rode bieten
- 300 g Hollandse rauwkost
- 6 el mayonaise
- 1 ciabatta
- 3 el olijfolie
- 4 Veggie Chef groenteschijven
- 85 g veldsla
- 1 mandoline of keukenmachine
- 2 keukenpapier
- 1 bakplaat bekleed met bakpapier
- 1 grillpan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180°C. Schil de bieten en schaaf ze in dunne plakjes met de mandoline of keukenmachine. Leg de bietenplakjes op keukenpapier en bestrooi met wat zout zodat het vocht eruit trekt.
- Meng de Hollandse rauwkost in een kom met 4 el mayonaise en breng op smaak met versgemalen peper.
- Dep de bieten droog met keukenpapier. Verdeel de bietjes over de bakplaten. Rooster ze in ca. 12 min. krokant in de voorverwarmde oven. Keer halverwege.
- Verhit intussen de grillpan. Snijd de ciabatta in 4 gelijke stukken en snijd de stukken horizontaal door. Besprenkel de snijkanten met 1 el olie. Gril het brood knapperig in de grillpan.
- Verhit in een ruime koekenpan de rest van de olie en bak de groenteschijven in ca. 5 min. goudgeel en krokant.
- Bestrijk de onderkanten van de stukken brood met de rest van de mayonaise en verdeel er een handje veldsla over. Leg op elk stuk brood een groenteschijf en doe er een eetlepel rauwkost op.
- Neem de bietenchips uit de oven en serveer bij de vegaburgers. Serveer er de rest van de veldsla en rauwkost apart bij.
Voedingswaarden per portie
- Energie (Kcal) 554
- Koolhydraten (G) 55
- Eiwitten (G) 19
- Vet (G) 26
Tip!
breng de bietenchips en de rauwkost op smaak met paprikapoeder.