Recept: vegaburger met gegrilde ananas

vegaburger

Een heerlijke vega burger met een frisse twist; dat is deze vegaburger met gegrilde ananas!

Ingrediënten 4 pers.

450 g opbakaardappelen geroosterde knoflook
7 el olijfolie
1 ananas
4 volkorenbollen (afbak)
2 komkommers
1 el azijn
4 Garden Gourmet sensational burgers (2 schalen à 2 stuks)
125 g Castello Danablu blauwaderkaas 50+ (stukje)
200 g spinazie
1 bakpapier
1 grillpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de opbakaardappelen over de bakplaat. Besprenkel met 1 el olie, schep om en rooster in 25 min. in de oven knapperig.
  2. Schil de ananas, snijd in plakken en snijd er de harde kern uit. Verhit de grillpan. Smeer de plakjes ananas in met 2 el olie en gril rondom tot er een grillstreepje op staat. Leg op een bord en houd apart. Bak intussen de broodjes 8 min. in de oven. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan. Bak de burgers rondom in 8 min. gaar.
  3. Schaaf de komkommer rondom in de lengte tot de kern in linten. Klop 3 el olie met 1 el azijn tot een dressing en breng op smaak. Schep de komkommer om met de dressing. Houd 4 plakjes gegrilde ananas apart, snijd de rest in vieren en schep door de komkommer. Verkruimel de blauwe kaas over de burgers, leg een deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie en zet het vuur uit.
  4. Snijd de broodjes open. Verdeel er een handje spinazie over en leg er de burgers met de blauwe kaas op. Leg er een plakje gegrilde ananas op en dek af met de bovenkant van het brood. Schep de rest van de spinazie door de komkommer met ananas. Serveer de salade en aardappelen bij de burgers.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 835
Koolhydraten (G) 76
Eiwitten (G) 35
Vet (G) 39