Recept: vega burger met rode biet en bloemkoolrijst

Ingrediënten 4 personen

500 g gekookte bietjes
340 g wittekaasblokjes
50 g amandelen
3 rode uien
3 el olijfolie
250 g kastanjechampignons
4 Garden Gourmet Sensational burgers (2 schalen à 2 stuks)
2 el balsamicodressing
400 g bloemkoolrijst
15 g platte peterselie
1 bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bietjes in parten en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie uit het potje kaasblokjes en bestrooi met peper. Rooster de bieten 15 min. in de oven.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd intussen de rode uien in halve ringen. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de uien in 10 min. zacht.
  3. Snijd intussen de kastanjechampignons in kwarten. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de champignons 5 min. Schuif de champignons aan de kant, leg er de burgers bij en bak in 7-8 min. rondom gaar.
  4. Voeg 1 el balsamicodressing toe aan de uien en verwarm 1 min. mee.
  5. Breng voor de bloemkoolrijst water aan de kook. Giet de kaasblokjes af en vang de olie op. Snijd de peterselie fijn. Hak de amandelen grof. Doe de bloemkoolrijst in een zeef. Schenk er het kokende water over, laat uitlekken en doe in een kom. Schep de helft van de kaasblokjes, 1 el van de olie, de helft van de peterselie, de amandelen, bieten, champignons en de rest van de balsamicodressing door de bloemkoolrijst. Breng op smaak.
  6. Schep de bloemkoolrijst op 4 borden. Leg er een burger bij en schep er de uien op. Garneer met de rest van de peterselie en verkruimel er de rest van de kaasblokjes over.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 708
Koolhydraten (G) 23
Eiwitten (G) 34
Vet (G) 50