Recept: tortillapizza met makreel en gegrilde groenten

tortillapizza makreel

Wist je dat je met tortilla's pizza's kunt maken? Een stuk gezonder, makkelijk te bereiden én ontzettend lekker!

Ingrediënten 4 personen

  • 1 grillpan

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tortillapizza met makreel en gegrilde groenten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de puntpaprika’s in lange repen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette en uien in plakken van een ½ cm dik. Besprenkel de groenten met de olie.
  2. Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Gril de groenten in porties in 6-7 min. per portie beetgaar.
  3. Halveer intussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een maatbeker. Voeg de knoflook toe. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukken en voeg ook toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
  4. Bak de tortilla’s in de oven in ca. 8 min. knapperig. Bestrijk de knapperige tortilla’s met de avocadopuree en verdeel er de groenten en makreelflakes over.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 613 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwitten 22 g
Vet 33 g