Recept: Tortilla van zoete aardappel met boerenkool

Naamloos 6

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tortilla van zoete aardappel met boerenkool op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Snipper de ui.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui en zoete-aardappelblokjes 10-12 min. Schep regelmatig om.
  4. Klop de eieren los met 2 el water.
  5. Voeg de bevroren boerenkool en 150 g geitenkaasschijfjes toe aan de aardappelblokjes en schep om.
  6. Meng er de geklopte eieren door en schep alles in de springvorm. Duw een beetje aan.
  7. Bak de tortilla 25 min. in het midden van de oven.
  8. Neem de tortilla uit de oven en haal uit de springvorm. Bestrooi met een handje rucola en de rest van de geitenkaas. Serveer met de rest van de rucola.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 515 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwitten 25 g
Vet 25 g