Recept: tortilla al pastor

Ingrediënten

1 el witte basterdsuiker
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
0,2 tl knoflookpoeder
0,2 tl gemalen komijn
0,2 tl gemalen peper
3 schouderkarbonades (1 schaal)
1 ananas
2 limoenen
8 tortilla's naturel (1 pak)
1 ui
250 g cherrytomaatjes (1 bakje)
15 g platte peterselie
8 el spicy BBQ-saus
1 barbecue met deksel
8 satéprikkers

 

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Schuif de kooltjes naar één kant van de barbecue (zo creëer je twee verschillende warmtezones). Heb je een gasbarbecue, steek dan slechts één kant aan en verwarm de barbecue voor tot 170 °C.
  2. Meng in een kommetje de suiker, het paprika-, chili- en knoflookpoeder, de komijn en peper. Wrijf de karbonades rondom in met het kruidenmengsel.
  3. Snijd van de ananaskwarten overdwars 12 plakken van 2 cm dik (de rest van de ananas wordt niet gebruikt).
  4. Steek steeds aan 2 prikkers om en om 3 stukken vlees en 3 plakken ananas. Maak zo 4 spiesen. Steek ten slotte een ½ limoen boven op de spiesen.
  5. Leg de spiesen op het koude deel van de barbecue. Sluit de barbecue. Gril de spiesen 25 min., keer ze halverwege.
  6. Stapel 5 min. voor het eind van de bereidingstijd de tortilla’s op elkaar en verpak ze in aluminiumfolie. Leg de tortilla’s naast de spiesen op het koude deel van de barbecue en verwarm ze 4 min. Keer de tortilla’s halverwege.
  7. Snijd met een scherp vleesmes het vlees en de ananas van boven naar beneden in plakjes van de spiesen. Vul aan tafel de tortilla’s met het vlees, de ananas, ui, tomaatjes, peterselie, barbecuesaus en wat sap uit de geroosterde limoen.

 

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 627
Koolhydraten (G) 76
Eiwitten (G) 30
Vet (G) 21