Recept: tonijnburger

burger

Een heerlijke burger is altijd goed . Zo ook deze tonijnburger. Met als een tip een heerlijke groene salade erbij voor een volwaardige maaltijd. Smakelijk eten!

Ingrediënten

  • 1 broodrooster

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Tonijnburger op tafel.

  1. Laat de tonijnsteak ontdooien. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Hak de ontdooide tonijn fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Meng de tonijn met de kruiden en het citroenrasp en breng op smaak.
  2. Vorm 4 burgers van ca. 10 cm van dit mengsel en haal ze in een diep bord door het paneermeel.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers ca. 2 min. per kant. Rooster intussen de broodjes in het broodrooster, halveer en bestrijk de snijkanten met dijonnaise. Verdeel de helft van de rucola over de onderste helft van de broodjes, leg er de burgers op en verdeel er de rest van de rucola over. Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer met de partjes citroen.

Tip! lekker met een groene salade.

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 450 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwitten 35 g
Vet 20 g