Recept: tagliatelle met champignons en kip

Ingrediënten

320 g scharrelkipdijfilet
3 el olijfolie
2 puntpaprika’s
15 g platte peterselie
500 gesneden kastanjechampignons
500 g verse tagliatelle
80 g Parmezaanse kaas
1 rasp

 

Bereidingswijze

  1. Breng voor de pasta een pan water aan de kook. Bestrooi de kipdijfilet rondom met peper. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kip in 8-10 min. rondom gaar.
  2. Snijd intussen de puntpaprika’s in ringen en de peterselie fijn. Haal de kip uit de pan en houd op een bord warm onder een deksel. Bak de paprika met de champignons in 4-6 min. goudbruin in het bakvet van de kip. Schep er 2/3 van de peterselie door. Kook de tagliatelle in 3 min. beetgaar.
  3. Houd een kopje kookvocht van de pasta apart, giet de tagliatelle af en schep door de paprika en champignons. Voeg een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de pasta met de groenten over 4 borden. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel over de pasta. Rasp er de Parmezaanse kaas over. Garneer met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 668
Koolhydraten (G) 66
Eiwitten (G) 39
Vet (G) 26