Recept: tagliatelle met bieflap en paddenstoelen

tagliatelle met bieflap en paddenstoelen 1

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 tenen knoflook
  • 1 knolselderij
  • 400 g kastanjechampignons
  • 300 g tagliatelle
  • 4 el olijfolie               
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 250 g mascarpone
  • 270 g runder bieflap (à 2 stuks ca. 135 g)
  • 1 keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water voor de tagliatelle aan de kook. Snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Veeg de kastanjechampignons schoon met het keukenpapier en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een hapjespan 2 el olie en bak de knolselderij 4 min.
  3. Voeg de kastanjechampignons, knoflook en de blaadjes van de takjes tijm uit de kruidenmix toe en bak 6-8 min. totdat de groenten gaar zijn. Voeg de mascarpone toe en verwarm op laag vuur 5 min. Snijd intussen het vlees in dunne reepjes en bestrooi met versgemalen peper.
  4. Ris de naaldjes van de rozemarijn en 4 blaadjes salie uit de kruidenmix en hak ze fijn. Verhit in een koekenpan 2 el olie, bak het vlees met de rozemarijn en salie in 4 min. rosé.
  5. Giet de tagliatelle af en vang een kopje vocht op. Schep de tagliatelle om met de groentesaus en voeg wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  6. Verdeel de tagliatelle met de saus over 4 borden en verdeel er het vlees over. Garneer met de rest van de Italiaanse kruiden (oregano).

Voedingswaarde                     per portie

  • Energie (Kcal)                      798
  • Koolhydraten (G)                  64
  • Eiwitten (G)                           35
  • Vet (G)                                  42