Recept: sushi medi

Ingrediënten voor 4 personen

280 g sushirijst
45 g sushisu (dressing)
4 norivellen
1 avocado
10 g muhammara (maza)
10 g sesamzaad
2 el knoflooksaus
2 el tuinkers van het bed geknipt
1 vershoudfolie
1 sushimatje

Bereidingswijze

  1. Was en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de rijst aan met de dressing en verdeel in 4 porties.
  2. Leg een vel vershoudfolie op het sushimatje en leg er een norivel op. Verdeel er 1?4 van de rijst over en draai zodat het norivel boven ligt. Leg in een baan 1?4 van de avocado erop en maak er een lijn muhammara naast. Rol met behulp van het sushimatje op.
  3. Strooi het sesamzaad op een bord. Rol er de sushirol door. Maak op dezelfde manier nog 3 rollen.
  4. Snijd de sushi met een scherp mes in plakken en garneer met de knoflooksaus en de tuinkers.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 400
Koolhydraten (G) 59
Eiwitten (G) 8
Vet (G) 14