Recept: stamppot zoete aardappel & spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

350 g uien
600 g zoete aardappelen
600 g kruimige aardappelen
50 g roomboter
1 tl gedroogde tijm
400 g gewassen spinazie
2 el dijonmosterd
100 g Jumbo feta kaas 40 +
1 pureestamper

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in halve ringen. Schil de zoete en kruimige aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Breng de aardappelen in ruim water aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien en tijm op middelhoog vuur 15 min. Voeg de laatste 5 min. de helft van de spinazie in delen toe en laat slinken.
  3. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Voeg het ui-spinaziemengsel, de rest van de boter en de mosterd toe aan de aardappelen en stamp tot een puree. Voeg de helft van de feta en de rest van de spinazie in delen toe en schep erdoor. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken.
  4. Verkruimel er de rest van de feta over en serveer.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 478
Koolhydraten (G) 61
Eiwitten (G) 13
Vet (G) 16