Recept: spruitenroerbak met gegrilde vegastukjes

spruitenroerbak

Ingrediënten 4 pers.

300 g rijst
400 g geschoonde spruiten
6 el zonnebloemolie
1 rode peper
3 tenen knoflook
175 g gegrilde stukjes (Garden Gourmet)
4 eieren
1 bos bosuitjes
4 el soja-sesam woksaus (flesje à 200 ml)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Halveer de spruiten. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de spruiten in 8-10 min. gaar. Halveer intussen de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Voeg de rode peper met de knoflook en de gegrilde stukjes toe en bak 5 min. mee.
  3. Giet intussen de rijst af en doe terug in de pan. Verhit 4 el olie in een ruime koekenpan tot het gaat walmen en bak 4 knapperige eieren. Schep uit de pan en leg op een bord.
  4. Snijd intussen de bosui in dunne schuine ringetjes. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit het bakvet van de eieren opnieuw en fruit de knoflook met twee derde van de bosui 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 5 min.
  5. Voeg de woksaus toe aan de roerbak en warm 1 min. mee. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de roerbak over en leg er de gebakken eieren op. Garneer met de rest van de bosui.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 657
Koolhydraten (G) 76
Eiwitten (G) 27
Vet (G) 25