Recept: Spinazierisotto met zalm
donderdag 23 april 2020
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 sjalotten
- 1 groente bouillonblokje
- 4 el olijfolie
- 300 g risottorijst arborio
- 125 ml droge witte wijn
- 400 g gewassen spinazie
- 4 takjes dille
- 125 g mascarpone
- 150 g gerookte zalmsnippers
- 1 rasp
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalotten. Los het bouillonblokje op in 1 L heet water.
- Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
- Schenk er de wijn bij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg vervolgens de bouillon in 3 porties toe. Voeg pas een volgende portie toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Kook de risotto zo in 18-20 min. beetgaar, roer regelmatig.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Hak de dille fijn.
- Neem de risotto van het vuur. Roer er de mascarpone door. Schep er de spinazie, zalm en dille door en breng op smaak met peper. Schep de risotto op 4 borden.
Voedingswaarden: per portie
- Energie (kcal) 610
- Koolhydraten (g) 62
- Eiwitten (g) 19
- Vet (g) 30
Tip! liever zonder vis? Vervang de zalmsnippers door beenhamreepjes.