Recept: Spaghettini met garnalen
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaghettini met garnalen op tafel.
- Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar).
- Hak de knoflook en peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak het vruchtvlees fijn. Halveer de tomaten.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook en rode peper 2 min. Schep er de tomaten door en bak 3 min. mee. Schep er de garnalen en ¾ van de peterselie door.
- Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta goed door de tomaten met garnalen. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak.
- Schep de spaghettini op 4 borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde per portie | Eenheid |
---|---|
Energie | 560 kcal |
Koolhydraten | 64 g |
Eiwitten | 24 g |
Vet | 22 g |