Recept: spaghetti met pompoen en spek

spaghetti pompoen spek

Gek op spaghetti? Dan moet je deze variant met pompoen en spek zeker eens proberen. Gegarandeerd smullen!

Ingrediënten 4 pers.

800 g pompoenblokjes (2 zakken à 400 g)
1 ui
150 g ontbijtspek
5 el olijfolie
300 g spaghetti
80 g oude kaas (stuk)
1 citroen
2 tenen knoflook
85 g rucola

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoenblokjes in 8 min. gaar. Snipper de ui en snijd het spek in stukjes van 2 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg het spek toe en bak in 8-10 min. knapperig.
  2. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop 3 el olie met 1 el citroensap en de citroenrasp tot een dressing. Breng op smaak. Snijd de knoflook fijn en bak de laatste 2 min. mee met het spek.
  3. Houd wat kookvocht van de pompoenblokjes apart, giet ze af en doe terug in de pan. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met citroensap en peper. Schep de geraspte kaas en 2/3 van het spek met de ui en knoflook door de pompoenpuree. Giet de spaghetti af en schep door de saus.
  4. Verdeel de rucola over een schaal en besprenkel met de citroendressing. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de rest van het spek. Serveer met de salade.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 618
Koolhydraten (G) 61
Eiwitten (G) 23
Vet (G) 30