Recept: spaghetti met kaassaus en champignons

Ingrediënten

2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
45 g roomboter
300 g spaghetti
30 g bloem
300 ml halfvolle melk
150 g Tex-Mex geraspte kaas
400 g courgette spaghetti

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Voeg na 5 min. de knoflook toe en bak nog 5 min.
  2. Breng intussen een pan water aan de kook en kook de spaghetti in 8 min. gaar. Verhit de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en gaar al roerend 3 min. Schenk er al roerend de melk bij en roer glad. Voeg in delen de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
  3. Voeg na 7 min. de courgette spaghetti toe aan de spaghetti en kook nog 1 min. Giet de spaghetti af, laat uitlekken en doe terug in de pan. Schenk er de kaassaus bij en schep om.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en schep er de gebakken champignons op.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 580
Koolhydraten (G) 67
Eiwitten (G) 26
Vet (G) 22