Recept: Spaghetti met asperges en roomsaus
dinsdag 28 april 2020
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 800 g geschilde asperges
- 250 g gerookte blokjes spek
- 1 teen knoflook
- 40 g Knorr Asperge Mix
- 500 g spaghetti
- 4 takjes platte peterselie
- 30 g Parmezaanse kaas
- 1 schuimspaan
- 1 keukenpapier
Bereidingswijze:
- Breng een flinke pan water aan de kook.
- Snijd de onderste 3 cm van de asperges en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook de aspergestukjes in 10 min. bijna gaar.
- Bak intussen de spekblokjes in een hapjespan in 6 min. knapperig. Schep de spekjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Schenk het bakvet grotendeels uit de pan, er mag ca. 1 el in de pan achterblijven.
- Zet de pan terug op het vuur en pers er het teentje knoflook boven. Fruit ca. 1 min. op laag vuur. Voeg de aspergesausmix en 250 ml water toe. Roer met een garde tot een gladde saus. Verwarm op laag vuur, maar zorg dat de saus niet gaat koken.
- Neem de asperges met de schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de saus. Laat het kookwater in de pan.
- Kook de spaghetti in 4-5 min. beetgaar in het kookwater van de asperges. Giet de spaghetti af en meng deze samen met de spekjes door de saus. Hak intussen de peterselie fijn.
- Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Rasp er de Parmezaanse kaas over en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden per portie
- Energie (kcal) 638
- Koolhydraten (g) 77
- Eiwitten (g) 30
- Vet 22
Tip!
In plaats van de aspergesausmix kun je ook een pakje Knorr Saus voor Asperges (300 ml) gebruiken. Je hoeft dan geen water toe te voegen.