Recept: spaghetti-frittata met sperziebonen

Ingrediënten 4 pers.

300 g spaghetti met ei
6 el olijfolie
125 g gerookte spekblokjes (duopak à 2 x 125 g)
2 tenen knoflook
5 eieren
80 g jong belegen Goudse kaas (stuk)
15 g platte peterselie
500 g sperziebonen
250 g cherrytomaten
1 el azijn

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti in 8 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5 min. Pel de knoflook, voeg toe en bak mee. Klop intussen de eieren los. Raps de kaas grof en voeg toe. Snijd de peterselie fijn en roer er de helft door.
  2. Verwijder de knoflook uit de pan. Giet de spaghetti af en schep samen met de spekjes door het eimengsel. Verhit 1 el olie in de koekenpan en verdeel de spaghetti gelijkmatig over de pan. Doe het deksel op de pan en bak 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Verwijder intussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook in 5 min. beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 3 min. tot ze net opengebarsten zijn. Klop 3 el olie met de azijn in een ruime kom tot een dressing. Voeg de helft van de resterende peterselie toe en breng op smaak.
  4. Keer de frittata met behulp van een groot bord en bak nog 5 min. Giet de sperziebonen af en schep samen met de tomaatjes door de dressing. Verdeel de salade over een schaal. Schuif de frittata op een bord, garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 708
Koolhydraten (G) 60
Eiwitten (G) 32
Vet (G) 36