Recept: Spaanse tortilla

Haal jij de Spaanse sferen in huis met deze heerlijke Spaanse tortilla?

Ingrediënten 4 pers.

600 g aardappelschijfjes
2 uien
400 g gebroken sperziebonen
4 el olijfolie
500 g tomaten
2 el gedroogde oregano
6 scharreleieren

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelschijfjes 5 min. en spreid ze uit over een bakplaat om af te koelen. Breng voor de sperziebonen een pan water aan de kook. Snijd de uien in halve ringen. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
  2. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en fruit de uienringen 3 min.
  3. Snijd de tomaten in parten. Giet de bonen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de tomaat, sperziebonen en 1 el oregano om. Besprenkel met 1 el olie. Breng op smaak.
  4. Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de aardappel, uienringen en de rest van de oregano toe. Schep voorzichtig om. Breng op smaak. Laat 15 min. staan.
  5. Verhit 1 el olie in de koekenpan en schep er het aardappelmengsel in. Bak 2 min. op hoog vuur en daarna op laag vuur nog 20 min. met het deksel op de pan. Keer de tortilla met behulp van een bord of deksel en bak nog 5 min. op laag vuur.
  6. Schuif de tortilla op een groot bord en serveer met de tomatensalade.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 403
Koolhydraten (G) 35
Eiwitten (G) 18
Vet (G) 19