Recept: royaal gevulde BBQ spiesen

Ingrediënten

1 gele paprika
4 Nieuwe Standaard Kip kipdijbraadsticks (schaal 1 kg)
8 gehaktballen kalf/rund (1 schaal)
3 el olijfolie
1 teen knoflook
3 takjes tijm
1 tl komijnzaad
2 rode uien
250 g champignons
1 scheut curry- of kerriesaus
1 snufje peper
4 lange metalen spiesen
1 barbecue

Bereidingswijze

  1. Maak de paprika schoon en snijd in 8 gelijke stukken.
  2. Meng in een schaal de kipdij met de gehaktballen, paprika, olijfolie, knoflook, tijm, komijnzaad en peper naar smaak. Marineer 1-2 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg de kip, gehaktballen, paprika, rode ui en champignons aan de spiesen. Ga door tot alle ingrediënten verwerkt zijn.
  4. Gril de spiesen op de hete barbecue in 10 min. rondom bruin en gaar. Serveer de spiesen met de currysaus.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 420
Koolhydraten (G) 17
Eiwitten (G) 32
Vet (G) 24