Recept: Romige tagliatelle met asperges en zalmfilet

asperge zalm

Ingrediënten 4 pers.

350 g tagliatelle
500 g witte asperges geschild (1schaal)
50 g roomboter
2 sjalotjes
250 ml melk
70 g mix voor tagliatelleroomsaus (1 pakje)
510 g zalmfilet zonder huid (2 schalen)
1 el kappertjes
2 el tuinkers
250 ml water
1 snufje peper

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de asperges in 8 min. beetgaar.
  2. Smelt in een sauspan de helft van de boter. Fruit de sjalot 2 min. Voeg het water, de melk en het zakje sausmix toe. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng al roerend aan de kook en kook de saus 2 min.
  3. Smelt intussen in een koekenpan de rest van de boter. Bestrooi de zalmfilets met peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
  4. Giet de pasta en asperges af en meng ze met de kappertjes door de roomsaus.
  5. Verdeel de tagliatelle over 4 borden. Leg er de zalmfilets bij en bestrooi met de tuinkers en peper naar smaak.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 727
Koolhydraten (G) 69
Eiwitten (G) 40
Vet (G) 31