Recept: romige pasta met citroen en spinazie

romige pasta met spinazie

Romige penne met citroen, spinazie en Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk toch? In slechts 25 minuten zet je dit verrukkelijke gerecht op tafel!

Ingrediënten

3 tenen knoflook
4 el olijfolie
600 g spinazie
300 g penne
2 citroenen
200 ml Blue Band 100% plantaardige kookroom
80 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep de spinazie met de knoflook in een zeef en duw er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Stort op een snijplank en snijd fijn.
  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Boen intussen de citroenen schoon en rasp er de gele schil af. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de citroenrasp 1 min. Pers er 1,5 citroen over uit. Schenk er de kookroom bij en verwarm op laag vuur.
  3. Rasp 50 g Parmezaanse kaas fijn, voeg toe aan de saus en laat al roerend smelten. Breng de saus op smaak. Voeg de spinazie toe en roer door. Houd een kopje kookvocht van de pasta apart. Giet de penne af en roer door de roomsaus. Voeg een scheutje kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Snijd de rest van de citroen in 4 partjes. Verdeel de pasta over 4 borden. Rasp er de rest van de kaas over en leg er een partje citroen op.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 540
Koolhydraten (G) 60
Eiwitten (G) 23
Vet (G) 22