Recept: risotto met paddenstoelen en maïs
donderdag 12 maart 2020
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 400 g arborio risottorijst
- 250 ml veganistisch witte wijn (Barton & Guestier)
- 2 veganistisch tuinkruiden bouillon blokjes
- 60 g walnoten
- 500 g champignons
- 150 g maïskorrels
- 1 staafmixer
Bereidingswijze
- Breng 1,2 L water aan de kook. Snipper de sjalotten en de knoflook.
- Verwarm in een ruime pan 2 el olie en fruit de knoflook met de ui 1 min. aan. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Blus af met de witte wijn. Roer tot de vloeistof geheel is opgenomen. Los intussen de bouillonblokjes op in het kokende water en zet het vuur laag.
- Schenk ca. 1 L bouillon in 3-4 porties bij de rijst; voeg een volgende portie toe als de vorige bouillon bijna helemaal door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig en kook de rijst zo in 20 min. beetgaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de walnoten 3 min. en schud ze op een bord. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
- Maak de champignons schoon en halveer grote exemplaren. Verhit in de koekenpan de resterende 2 olie en bak de champignons op hoog vuur in 8-10 min. gaar.
- Giet de maïs af en spoel de korrels af. Doe de maïs in een maatbeker met 200 ml bouillon en pureer tot romige massa. Schep de gepureerde maïs door de risotto. Schep de champignons door de risotto en breng op smaak met versgemalen peper.
- Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de walnoten.
Voedingswaarde per portie
- Energie (Kcal) 653
- Koolhydraten (G) 89
- Eiwitten (G) 15
- Vet (G) 23