Recept: risotto met bloemkool en garnalen

Ingrediënten 4 pers.

1 kippenbouillonblokje
2 uien
50 g roomboter
300 g Italiaanse carnarolirijst (pak à 500 g)
400 g bloemkool
300 g wokgarnalen (diepvries)
2 el olijfolie
28 g burritomix (zakje)
300 g tuinerwten (diepvries)
1 keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng 1 L water met het bouillonblokje tegen de kook aan en laat al roerende oplossen.
  2. Snipper intussen de ui. Smelt 25 g boter in een pan met dikke bodem of hapjespan en fruit de ui. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Voeg pas een volgend scheutje toe als het vorige door de rijst is opgenomen. Roer de risotto regelmatig. De rijst is na 15-20 min. gaar. Snijd intussen de bloemkool in kleine roosjes. Schep na 5 min. de bloemkoolroosjes door de risotto en gaar mee.
  3. Doe de garnalen in een zeef en ontdooi ze onder koud stromend water. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de burritomix 1 min. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend in 3-4 min. gaar.
  4. Schep de laatste 5 min. de tuinerwten door de risotto. Breng op smaak en roer er de rest van de boter door. Verdeel de risotto over 4 borden en schep er de garnalen op.

Tip

Roer eventueel op het laatst 80 g geraspte Parmezaanse kaas door de risotto

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 603
Koolhydraten (G) 77
Eiwitten (G) 26
Vet (G) 19