Recept: regenboog pastasalade

pastasalade

Ingrediënten

1 komkommer
1 paprikamix (3 stuks)
5 trostomaten
150 g oude kaas
300 g fusilli
2 avocado’s eetrijp
1 el (extra vierge) olijfolie
0,5 citroen
1 staafmixer met hoge maatbeker

Bereidingswijze

  1. Breng voor de pasta een pan met water aan de kook.
  2. Halveer de komkommer, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 0,5 bij een 0,5 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 0,5 bij een 0,5 cm. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 0,5 bij een 0,5 cm. Snijd de kaas in blokjes van een 0,5 bij een 0,5 cm. Schep alles in een ruime kom.
  3. Kook intussen de fusilli in 8 min. beetgaar.
  4. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in de hoge maatbeker. Pers er de halve citroen boven uit, voeg 50-100 ml van het kookvocht van de pasta toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en 1 el (extra vierge) olijfolie.
  5. Giet de pasta af. Schep om met de komkommer, kaas, paprika en tomaat. Verdeel over een ruime schaal en besprenkel met de avocadosaus.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 656
Koolhydraten (G) 65
Eiwitten (G) 22
Vet (G) 32