Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Recept: Provençaalse aardappelsalade
dinsdag 6 april 2021
Ingrediënten 4 pers.
1
kropsla
1
rode ui
2 el
wittewijnazijn
175 g
gerookt ontbijtspek
2 el
olijfolie
900 g
Provençaalse aardappelschijfjes
400 g
gebroken sperziebonen
1 tl
fijne mosterd
6 el
extra vierge olijfolie
1
bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Breng een pan water aan de kook. Haal de bladeren van de kropsla los. Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de ui in een kom met de wittewijnazijn en laat marineren.
Verdeel het ontbijtspek over de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant in de voorverwarmde oven.
Verhit in een hapjespan de olie en bak de aardappelschijfjes goudgeel en gaar.
Kook de sperziebonen in kokend water in ca. 8 min. beetgaar. Giet de bonen af en spoel kort onder koud stromend water.
Schep de uien uit de azijn. Voeg de mosterd toe aan de azijn en klop met de extra vierge olijfolie druppelsgewijs met een garde tot dikke vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de kropsla over een grote schaal. Schep de uienringen en sperziebonen om met de aardappeltjes. Verdeel over de kropsla en besprenkel met de vinaigrette. Breek het ontbijtspek erover.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
562
Koolhydraten (G)
45
Eiwitten (G)
14
Vet (G)
34
Terug naar overzicht