Recept: Provençaalse aardappelsalade

Ingrediënten 4 pers.

1 kropsla
1 rode ui
2 el wittewijnazijn
175 g gerookt ontbijtspek
2 el olijfolie
900 g Provençaalse aardappelschijfjes
400 g gebroken sperziebonen
1 tl fijne mosterd
6 el extra vierge olijfolie
1 bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Breng een pan water aan de kook. Haal de bladeren van de kropsla los. Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de ui in een kom met de wittewijnazijn en laat marineren.
  2. Verdeel het ontbijtspek over de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit in een hapjespan de olie en bak de aardappelschijfjes goudgeel en gaar.
  4. Kook de sperziebonen in kokend water in ca. 8 min. beetgaar. Giet de bonen af en spoel kort onder koud stromend water.
  5. Schep de uien uit de azijn. Voeg de mosterd toe aan de azijn en klop met de extra vierge olijfolie druppelsgewijs met een garde tot dikke vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper.
  6. Verdeel de kropsla over een grote schaal. Schep de uienringen en sperziebonen om met de aardappeltjes. Verdeel over de kropsla en besprenkel met de vinaigrette. Breek het ontbijtspek erover.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 562
Koolhydraten (G) 45
Eiwitten (G) 14
Vet (G) 34