Recept: preipannenkoeken met spek
donderdag 19 maart 2020
Ingrediënten
- Bak het spek in een droge koekenpan in 3-4 min. aan beide kanten bruin en knapperig. Leg het spek op een bord. Bak in het spekvet de prei in 5 min. zacht en gaar.
- Doe intussen de bloem in een kom. Voeg de eieren toe en dan langzaam, en al kloppend met een garde, de melk. Roer tot een glad beslag.
- Schep de prei uit de pan en veeg de pan schoon.
- Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Schep in elke pan ¼ van het spek en de prei. Schep er per pannenkoek ¼ van het beslag over. Bak de pannenkoeken in 4-5 min. aan beide kanten goudgeel en gaar.
- Schep de pannenkoeken uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel warm. Bak met de laatste 2 el olie en de rest van het spek, de prei en het beslag op dezelfde manier nog 2 pannenkoeken.
- Leg de pannenkoeken op 4 borden en besprenkel met ahornsiroop, of serveer de siroop er apart bij.
Voedingswaarden
per portie | |
---|---|
Energie (Kcal) | 444 |
Koolhydraten (G) | 45 |
Eiwitten (G) | 18 |
Vet (G) | 20 |