Recept: portobello met knolselderij-aardappelpuree en truffelolie

portobello stamppot

Gek op portobello? Deze portobello met knolselderij-aardappelpuree en truffelolie is om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten 4 pers.

1 kleine knolselderij
500 g kruimige aardappelen
1 snufje zout
125 ml melk
1 klontje boter
1 el truffel olijfolie
30 g bladselderij
4 portobello's
2 el olijfolie
1 snufje peper
100 g grana padano

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij en aardappelen in stukken. Doe ze in een pan met een ruime hoeveelheid water en een beetje zout. Kook ze in ca. 20 min. gaar. Giet het kookvocht af. Voeg de melk en de boter toe en stamp het tot puree. Roer de truffelolie en de selderij door de puree. 
  2. Verhit intussen een grillpan en bestrijk de paddenstoelen aan beide kanten in met olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de paddenstoelen om en om in 10 min. gaar.
  3. Verdeel de puree en de paddenstoelen over de borden en strooi de kaas erover.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 428
Koolhydraten (G) 32
Eiwitten (G) 18
Vet (G) 22