Recept: pompoenrisotto

Ingrediënten voor 4 personen

2 kippenbouilllonblokjes
1 ui
1 teen knoflook
30 g roomboter
300 g risottorijst
400 g pompoenblokjes
2 takjes salie
50 g pecorino
1 rasp

Bereidingswijze

  1. Breng 1,2 L water aan de kook met de kippenbouillonblokjes. Zet het vuur laag als de blokjes zijn opgelost.
  2. Snipper de ui heel fijn en hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime pan de helft van de boter. Fruit de ui en knoflook 3 min.
  3. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glanzen. Voeg een flinke scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Voeg dan al roerend weer een scheut bouillon toe. Blijf dit herhalen tot de rijst na ca. 20 min. gaar is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft. Voeg halverwege de kooktijd van de risotto de pompoenblokjes toe.
  4. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Rasp de pecorino. Zet het vuur uit als de risotto gaar is. Meng er de rest van de boter, de salie en pecorino door. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  5. Serveer de risotto in diepe borden. Schaaf er eventueel wat extra pecorino over.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 414
Koolhydraten (G) 65
Eiwitten (G) 10
Vet (G) 12