Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Recept: pompoenrisotto
donderdag 8 oktober 2020
Ingrediënten voor 4 personen
2
kippenbouilllonblokjes
1
ui
1 teen
knoflook
30 g
roomboter
300 g
risottorijst
400 g
pompoenblokjes
2 takjes
salie
50 g
pecorino
1
rasp
Bereidingswijze
Breng 1,2 L water aan de kook met de kippenbouillonblokjes. Zet het vuur laag als de blokjes zijn opgelost.
Snipper de ui heel fijn en hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime pan de helft van de boter. Fruit de ui en knoflook 3 min.
Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glanzen. Voeg een flinke scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Voeg dan al roerend weer een scheut bouillon toe. Blijf dit herhalen tot de rijst na ca. 20 min. gaar is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft. Voeg halverwege de kooktijd van de risotto de pompoenblokjes toe.
Snijd de blaadjes van de salie fijn. Rasp de pecorino. Zet het vuur uit als de risotto gaar is. Meng er de rest van de boter, de salie en pecorino door. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Serveer de risotto in diepe borden. Schaaf er eventueel wat extra pecorino over.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
414
Koolhydraten (G)
65
Eiwitten (G)
10
Vet (G)
12
Terug naar overzicht