Recept: pompoenlasagne met gehaktsaus

Ingrediënten 4 pers.

1 ui
2 tenen knoflook
250 g champignons
1 rode paprika
2 el olijfolie
300 g gemengd gehakt
1380 g sugo tomatensaus met kruiden
1,5 tl gedroogde oregano
400 g pompoen lasagnebladen
125 g mozzarella
1 ovenschaal (18 x 28 cm)

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Verhit in een hapjes de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de champignons en paprika toe en bak nog 2 min.
  3. Schenk er de tomatensaus bij en breng tegen de kook. Kook de pastasaus 15 min. op middelhoog vuur inkoken tot een dikke saus, roer regelmatig door. Voeg 1 tl oregano en peper naar smaak toe.
  4. Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met de lasagnebladen. Schep er weer wat saus op. Maak zo meer lagen met de pastasaus en lasagnebladen. Eindig met een laag saus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over de lasagne. Bestrooi met de rest van de oregano.
  5. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudgeel en gaar. Laat de lasagne uit de oven 5 min. rusten zodat deze steviger wordt en makkelijker is te snijden.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 453
Koolhydraten (G) 26
Eiwitten (G) 28
Vet (G) 25