Recept: Pompoenhutspot met gehaktbal, kaas en hazelnoten

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen
500 g pompoenhutspot met wortel & ui (zak) 
20 g roomboter
4 slagersgehaktballen rund & varken
50 g hazelnoten
100 g jong belegen kaas (stuk)
100 ml halfvolle melk
1 pureestamper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een laag water in 25 min. gaar. Leg er de laatste 10 min. de pompoenhutspot op.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de gehaktballen rondom aan. Zet het vuur laag en laat in 12-15 min. gaar worden. 
  3. Rooster de hazelnoten 3 min. in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verwarm intussen de melk. 
  4. Giet de aardappelen met de pompoenhutspot af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe. Roer er de kaas door. Breng op smaak. Bestrooi met de noten en serveer met de gehaktballen.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 706
Koolhydraten (G) 55
Eiwitten (G) 27
Vet (G) 40