Recept: pittige picanha van de BBQ met cherrytomatensalsa

Ingrediënten

200 g tros-cherrytomaten
1 sjalot
1 rode peper
8 takjes koriander
1 limoen
600 g picanha's (schaal à 300 g)
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1 tl mild paprikapoeder
1 snufje peper
1 barbecue
4

barbecuespiesen

 

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Meng de tomaten met de sjalot, rode peper, koriander en het limoensap. Breng de salsa op smaak met peper.
  2. Halveer de picanha’s. Prik het vlees per 2 stuks aan 2 barbecuespiesen zodat ze makkelijk te keren zijn. Meng de olijfolie met de knoflook, het paprikapoeder en peper naar smaak. Bestrijk het vlees met de marinade.
  3. Rooster het vlees op een hete barbecue in 3-4 min. per kant bruin en vanbinnen rood of naar wens rosé. Leg op een schaal en serveer met de tomatensalsa.

 

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 222
Koolhydraten (G) 2
Eiwitten (G) 35
Vet (G) 8