Recept: pita varkenshaas met satésaus

Ingrediënten

325 g varkenshaas culinair
1 el zonnebloemolie
200 ml azijn
50 g suiker
1 bos radijsjes
1 komkommer
200 g wortel
8 pitabroodjes
400 ml satésaus
1 grillpan
1 dunschiller

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verhit de grillpan. Smeer het vlees in met 1 el olie en bestrooi met peper. Gril het vlees rondom in 15 min. gaar.
  2. Breng de azijn met 100 ml water aan de kook. Voeg de suiker toe, laat al roerend oplossen en zet het vuur uit.
  3. Verwijder het loof van de radijsjes, snijd ze in kwarten en doe in een ruime kom. Halveer de komkommer, schraap er de zaadlijsten uit, snijd in dunne halve maantjes en voeg toe. Schil de wortel, halveer in de lengte, snijd in dunne halve maantjes en voeg toe. Schenk er het zoetzuurmengsel over, schep om en laat staan tot gebruik.
  4. Bak de pitabroodjes in 4-6 min. gaar in de voorverwarmde oven. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het vlees uit de pan en laat onder een stuk aluminiumfolie rusten.
  5. Giet de groenten af en laat uitlekken. Haal de broodjes uit de oven en snijd in. Verdeel over elk broodje 1 el satésaus en schep er wat groenten in. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over de pita’s. Serveer er de rest van de groenten en satésaus bij.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 587
Koolhydraten (G) 84
Eiwitten (G) 30
Vet (G) 13