Recept: Pikante BBQ-taco met kip

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 390 g nieuwe standaard kip kipfilet (schaal)
  • 1 zakje Santa Maria taco seasoningmix (28 g)
  • 6 el olijfolie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 4 Santa Maria jalapeño groene pepers
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el limoensap
  • 12 Santa Maria taco shells (pak)
  • 15 g koriander (bakje)
  • 1 barbecue
  • 2 aluminium grillschalen

Bereidingswijze

  1. Meng in een schaal de kipreepjes met de tacokruiden en de helft van de olijfolie. Bewaar de kipreepjes afgedekt in de koelkast.
  2. Meng de tomaatjes met de jalapeñopepers, ui, knoflook en de resterende 3 el olijfolie. Voeg limoensap naar smaak toe. Bewaar de tomatensalade afgedekt in de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan. Schep de kipreepjes op de grillschaal. Bak op de hete barbecue de kipreepjes in 6 min. goudbruin en gaar. Leg de tacoschelpen op de tweede grillschaal en rooster ze op de hete barbecue in 2-3 min. knapperig; keer ze halverwege.
  4. Leg de tacoschelpen op een schaal en vul ze met de kipreepjes en de tomatensalade. Bestrooi met de koriander.

Voedingswaarden                        per portie

  • Energie (kcal)                       410
  • Koolhydraten (g)                   29
  • Eiwitten (g)                            27
  • Vet (g)                                   20