Recept: Pasta met broccolisaus en mozzarella
Ingrediënten
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pasta met broccolisaus en mozzarella op tafel.
- Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bewaar 400 ml kookvocht
- Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten 3 min. Schud op een bord en laat afkoelen. Pluk een paar blaadjes basilicum voor de garnering en houd apart.
- Giet de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olie en de rest van het basilicum toe. Schenk er het kookvocht van de pasta bij en maal met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
- Giet de pasta af en schep door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden. Giet de mozzarella af, scheur in grove stukken en verdeel over de pasta. Garneer met de blaadjes basilicum.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde per portie | Eenheid |
---|---|
Energie | 669 kcal |
Koolhydraten | 51 g |
Eiwitten | 41 g |
Vet | 31 g |