Recept: pasta met asperges, ham en ei

pasta met asperges

Ingrediënten

1 kg witte asperges
6 eieren
20 g bieslook
150 g achterham
125 ml kookroom
500 g verse tagliatelle

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een ruime pan (of een aspergepan) en kook ze in 15-20 min. beetgaar. Neem de asperges uit de pan en bewaar het kookwater. Snijd de helft van de asperges in stukjes van 3 cm. Kook intussen 4 eieren in 6½ min. halfzacht en laat ze schrikken. Pel de eieren.
  2. Breek de andere 2 eieren boven een kom. Snijd de bieslook fijn, houd 2 el achter en voeg de rest toe aan het ei in de kom. Snijd de plakjes ham in stukjes en voeg ook toe. Doe er de kookroom bij en klop met een vork door elkaar.
  3. Breng het aspergewater opnieuw aan de kook en kook daarin de tagliatelle in 2 min. gaar. Haal een kopje (150 ml) kookvocht uit de pan en schenk al roerend bij het eimengsel. Giet de pasta af. Doe terug in de warme pan en zet op het kleinste pitje. Voeg al roerend het eimengsel toe. Roer tot de saus iets indikt en mooi aan de pasta blijft hangen. Breng op smaak. Schep er de aspergestukjes door.
  4. Verdeel de pasta over 4 (diepe) borden. Verdeel er de rest van de asperges over. Halveer de eieren en leg op de pasta. Bestrooi met de bieslook en serveer.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 617
Koolhydraten (G) 73
Eiwitten (G) 35
Vet (G) 19