Ga direct naar
de inhoud
.
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Vestigingen
Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland
Jumbo Koornneef Wateringen
Jumbo Koornneef Kwintsheul
Jumbo Koornneef Hoeksche Waard
Jumbo Koornneef Aan de Haven
Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands
Nieuws & Acties
Bestellen
Werken bij
Koornneef's Specials
Vers modules
Recept: pasta met asperges, ham en ei
dinsdag 4 mei 2021
Ingrediënten
1 kg
witte asperges
6
eieren
20 g
bieslook
150 g
achterham
125 ml
kookroom
500 g
verse tagliatelle
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een ruime pan (of een aspergepan) en kook ze in 15-20 min. beetgaar. Neem de asperges uit de pan en bewaar het kookwater. Snijd de helft van de asperges in stukjes van 3 cm. Kook intussen 4 eieren in 6½ min. halfzacht en laat ze schrikken. Pel de eieren.
Breek de andere 2 eieren boven een kom. Snijd de bieslook fijn, houd 2 el achter en voeg de rest toe aan het ei in de kom. Snijd de plakjes ham in stukjes en voeg ook toe. Doe er de kookroom bij en klop met een vork door elkaar.
Breng het aspergewater opnieuw aan de kook en kook daarin de tagliatelle in 2 min. gaar. Haal een kopje (150 ml) kookvocht uit de pan en schenk al roerend bij het eimengsel. Giet de pasta af. Doe terug in de warme pan en zet op het kleinste pitje. Voeg al roerend het eimengsel toe. Roer tot de saus iets indikt en mooi aan de pasta blijft hangen. Breng op smaak. Schep er de aspergestukjes door.
Verdeel de pasta over 4 (diepe) borden. Verdeel er de rest van de asperges over. Halveer de eieren en leg op de pasta. Bestrooi met de bieslook en serveer.
Voedingswaarden
per portie
Energie (Kcal)
617
Koolhydraten (G)
73
Eiwitten (G)
35
Vet (G)
19
Terug naar overzicht