Recept: parelcouscous met kip

Ingrediënten 4 pers.

4 el olijfolie
1 kg braadsticks
1 bos bosuitjes
450 g Al'Fez apricot & coriander sauce
275 g parelcouscous
400 g oosterse wokgroente
1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el olie in een braadpan en braad de kip rondom 5 min. aan. Snijd intussen de bosui in schuine dunne ringetjes. Houd een handje apart ter garnering. Schenk de apricot & coriander sauce over de kip en stoof in 15 min. met het deksel op de pan op laag vuur gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de bosui. Voeg de couscous toe en bak 3 min. tot de korrels licht beginnen te kleuren. Schep er de wokgroente door. Schenk er 300 ml water over en breng tegen de kook aan. Verkruimel er het bouillonblokje boven en roer door. Stoof 5 min. met het deksel op de pan op laag vuur gaar.
  3. Verdeel de couscous over 4 borden. Schep er de kip met de saus op. Garneer met de rest van de bosui.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 737
Koolhydraten (G) 73
Eiwitten (G) 39
Vet (G) 31