Recept: paella met chorizo en garnalen

Zin in een heerlijk zomers gerecht? Probeer dan deze paella eens met chorizo en garnalen!

Ingrediënten voor 4 pers.

300 g rauwe reuzegarnalen (diepvries)
100 g chorizo
5 el olijfolie
5 trostomaten
1 kippenbouillonblokje
325 g gele rijst
300 g tuinerwten (diepvries)
1 citroen

Bereidingswijze

  1. Doe de reuzegarnalen in een kom en laat in 5 min. ontdooien onder stromend water. Breng intussen 500 ml water aan de kook voor de bouillon.
  2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit in een hapjespan 2 el olie en bak de chorizo op laag vuur 3 min. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Los het kippenbouillonblokje op in het kokend water.
  3. Voeg de rijst toe aan de chorizo en bak al roerend glazig in het bakvet van de chorizo. Schenk de kippenbouillon bij de rijst, roer door en laat de rijst op laag vuur in ca. 10 min. in de hete bouillon gaar worden. Pel intussen de garnalen en verwijder met een mesje het darmkanaal.
  4. Voeg de tomaten toe aan de rijst. Schep de (bevroren) tuinerwtjes erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de garnalen in 5 min. tot ze gaar zijn en roze kleuren. Verdeel ze over de paella.
  6. Boen de citroen schoon en snijd parten. Leg de parten op de paella. Besprenkel met wat olijfolie en serveer de paella in de pan.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 630
Koolhydraten (G) 75
Eiwitten (G) 29
Vet (G) 22

Tip

Roer niet te vaak door de paella, de rijst mag iets aan de pan plakken. 'Socarrat' heet de krokante korst waarop de Spanjaarden zo dol zijn.