Recept: Pad Thai met kip
dinsdag 31 maart 2020
Ingrediënten:
- 225 g Thaise witte rijstnoedels
- 2 sjalotten
- 2 bosuitjes
- 400 g Chinese roerbakmix
- 2 eieren
- Sap van 1 limoen
- 3 el gembersiroop
- 2 el vissaus
- 50 g ongezouten pinda’s
- 2 el olie
- 350 g nieuwe standaard kip dijfilet blokjes
Bereidingswijze:
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalot en bosui in reepjes.
- Giet de noedels af en spoel ze onder stromend water koud. Laat ze uitlekken.
- Klop in een kom de eieren los. Meng in een kom het limoensap met de gembersiroop en de vissaus.
- Verhit een wok. Rooster er de pinda’s 2-3 min. al omscheppend in tot ze beginnen te kleuren. Schud ze op een bord.
- Verhit de olie in de wok. Bak de roerbakmix en sjalot al omscheppend 3 min. Voeg de kipblokjes toe en bak ze al omscheppend in 5 min. gaar. Schenk het ei in de wok en bak al omscheppend tot het begint te stollen. Voeg de noedels en vervolgens het limoensapmengsel toe. Voeg de helft van de bosui toe en bak al omscheppend nog 1 min.
- Schep de pad thai op 4 borden en bestrooi met de pinda’s en de rest van de bosui.
Voedingswaarde: per portie
- Energie (Kcal) 592
- Koolhydraten (G) 63
- Eiwitten (G) 28
- Vet (G) 24