Recept: Nasi van bloemkoolrijst
donderdag 27 februari 2020
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 350 g kipdijfiletblokjes
- 4 el ketjap manis
- 2 tl sambal oelek
- 4 el rijst- of arachideolie
- 400 g bloemkoolrijst
- 450 g nasipakket
- 4 eieren
Bereidingswijze
- Schep de kipdijfiletblokjes om met 2 el ketjap en de sambal. Laat 15 min. marineren.
- Verhit 3 el olie in een wok en roerbak hierin de kipdijfiletblokjes 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en de groenten uit het nasipakket toe en roerbak alles 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de ketjap toe en schep alles om.
- Verhit intussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
- Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een eitje op.
Voedingswaarden per portie
- Energie (Kcal) 436
- Koolhydraten (G) 22
- Eiwitten (G) 26
- Vet (G) 26
Tip!
Lekker met atjar en kroepoek.