Recept: Nasi van bloemkoolrijst

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 g kipdijfiletblokjes
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 4 el rijst- of arachideolie
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 450 g nasipakket
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. Schep de kipdijfiletblokjes om met 2 el ketjap en de sambal. Laat 15 min. marineren.
  2. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak hierin de kipdijfiletblokjes 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en de groenten uit het nasipakket toe en roerbak alles 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de ketjap toe en schep alles om.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  4. Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een eitje op.

Voedingswaarden                           per portie

  • Energie (Kcal)                          436
  • Koolhydraten (G)                     22
  • Eiwitten (G)                              26
  • Vet (G)                                     26

Tip!
Lekker met atjar en kroepoek.