Recept: Mexicaanse wraps met guacamole

Ingrediënten

500 g trostomaten
2 eetrijpe avocado’s
15 g koriander
1 limoen
300 g Iers Rund bieflap
1 el zonnebloemolie
70 g Mexicaans stoofpotje barbacoa
400 g Mexicaanse roerbakmix
6 tortilla’s
150 g Tex-Mex geraspte
1 grillpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil, snijd in blokjes en doe in een kom. Schep er een derde van de tomatenblokjes door. Snijd de koriander fijn en schep door de avocado en tomaat. Boen de limoen schoon en rasp er de groene schil boven. Halveer de vrucht en pers er de helft boven uit. Breng de guacamole op smaak.
  2. Snijd de bieflappen in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de kruidenpasta kort. Voeg het vlees toe en bak 5 min. Voeg de roerbakmix en de rest van de tomatenblokjes toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak.
  3. Verhit intussen de grillpan. Verdeel de vulling over de tortilla’s en strooi er de kaas over. Vouw eerst de zijkanten van elke tortilla over de vulling naar binnen en rol er vervolgens een pakketje van. Gril de pakketjes rondom tot er grillstreepjes op staan.
  4. Halveer de gegrilde wraps en leg op elk bord 3 helften. Serveer met de guacamole.

Voedingswaarden

  per portie
Energie (Kcal) 764
Koolhydraten (G) 64
Eiwitten (G) 40
Vet (G) 36