Recept: Mexicaanse hamburgers
dinsdag 24 maart 2020
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 4 roma tomaten
- 1 el olijfolie
- 28 g fajitamix
- 4 volkorenbollen
- 500 g rundergehakt
- 200 g zwarte bonen
- 150 g maïs
- 1 kropsla
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes, en meng met de ui, 1 el olie en 2 tl fajitamix tot salsa.
- Verhit de grillpan. Snijd de broodjes open en rooster ze 1 min. op de snijkanten.
- Meng de resterende fajitamix door het gehakt. Vorm met natte handen 4 hamburgers van het gehakt. Ze moeten in doorsnee 2 cm groter zijn dan de broodjes. Gril de hamburgers in de grillpan 4 min. per kant.
- Spoel intussen de zwarte bonen en de maïs onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Was de sla, droog en bewaar de 4 mooiste bladeren voor de burgers. Scheur de overige sla grof en verdeel over een schaal. Verdeel er de helft van de tomatensalsa, de zwarte bonen en maïs over.
- Beleg elke volkorenbol met een blaadje sla, een hamburger en 1 el salsa en dek af met het broodje. Serveer met de bonensalade.
Voedingswaarden per portie
- Energie (kcal) 574
- Koolhydraten (g) 38
- Eiwitten (g) 33
- Vet (g) 30